Konu
:
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )
Yalnız Mesajı Göster
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )
Helva-i Hakani Tarifi ( Osmanlı )
1/2 kg sadeyağ
1/2 kg nişasta
3 kg şeker
112 kg un
1/2 kg pirinç unu
2 kg süt
Bir tencerede sade yağ eritilir
Yarım kilo un, yarım kilo nişasta ve yarım kilo pirinç unu birbirine karıştırıldıktan sonra alıştıra alıştıra, meyanesi gelinceye kadar yağla kaynaştırılır
Üç kilo kestirilmiş şekerle, iki kilo süt kaynarken bu meyanenin üzerine dökülür
Ağzı hemen kapatılır, 15 dakika sonra bir kepçenin tersi ile ezilir ve tabaklara alınarak servis yapılır
Not: Bu tatlı Osmanlı saraylarında, özellikle kandil günleri pişirilen bir tatlıydı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul