Konu
:
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )
Yalnız Mesajı Göster
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )
Helva-i Hakani Tarifi
için Malzemeler :
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı
pirinç
unu
6 su bardağı toz şeker
300 gr tereyeğı
5 su bardağı
süt
Hazırlanışı:
Unu, nişasta ve
pirinç
ununu tereyağ ile birlikte tencereye koyup sürekli karıştırarak rengi sararana dek pişiryoruz
Ayrı bir tencerede
süt
ve şekeri kaynatıp kavurduğumuz unların üzerine döküyoruz
Ocağı kapatıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 15 dakika dinlendiriyoruz
Ardından kapağı açıp helvayı kaşığın tersiyle ezerek servis tabağına alıyoruz
Cevizle süsleyip servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul