Yalnız Mesajı Göster

Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )



Helva-i Hakani Tarifi

için Malzemeler :
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı pirinç unu
6 su bardağı toz şeker
300 gr tereyeğı
5 su bardağı süt

Hazırlanışı:
Unu, nişasta ve pirinç ununu tereyağ ile birlikte tencereye koyup sürekli karıştırarak rengi sararana dek pişiryoruz Ayrı bir tencerede süt ve şekeri kaynatıp kavurduğumuz unların üzerine döküyoruz Ocağı kapatıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 15 dakika dinlendiriyoruz Ardından kapağı açıp helvayı kaşığın tersiyle ezerek servis tabağına alıyoruz Cevizle süsleyip servis yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla