Yalnız Mesajı Göster

Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )



Helva-i Hakani Tarifi ( Osmanlı )

300 gr süzme bal
1 su bardağı su
150 gr çekilmiş badem içi
2 çorba kaşığı nişasta
6 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr yeşil fıstık

Bal, su, badem içi ve nişastayı derin bir tencereye alın Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Koyulaşmaya başlayınca sıvıyağı ekleyin, 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin Karışımı mermer veya cam zemin üzerine döküp 5-6 mm kalınlığında açın Üzerine yeşil fıstık serpip rulo şeklinde sarın Parmak kalınlığında dilimleyip servis tabağına alın Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla