Konu
:
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )
Yalnız Mesajı Göster
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )
10-29-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Helva-İ Hakani Tarifi ( Osmanlı )
Helva-i Hakani Tarifi ( Osmanlı )
300 gr süzme bal
1 su bardağı su
150 gr çekilmiş badem içi
2 çorba kaşığı nişasta
6 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr yeşil fıstık
Bal, su, badem içi ve nişastayı derin bir tencereye alın
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin
Koyulaşmaya başlayınca sıvıyağı ekleyin, 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin
Karışımı mermer veya cam zemin üzerine döküp 5-6 mm kalınlığında açın
Üzerine yeşil fıstık serpip rulo şeklinde sarın
Parmak kalınlığında dilimleyip servis tabağına alın
Soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul