Yalnız Mesajı Göster

Marzipan Tarifi ( Şekerleme )

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marzipan Tarifi ( Şekerleme )



100 ml su

500 gr tozşeker

50 gr glikoz

350 gr çekilmiş badem

2 adet yumurta sarısı

pudraşekeri

Su, şeker ve glikozu bir tencereye koyun Bir taşım kaynatarak üzerinde biriken köpüğü alın Karıştırarak şeker 115°C'ye ulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın

Çekilmiş bademleri tencereye katıp karıştırın Sürekli karıştırmaya devam ederek yumurta sarılarını ekleyin

Bu harcı bir mermer tezgâha dökün, alabildiği kadar pudraşekeri ekleyip yoğurarak hamur haline getirin Elde ettiğiniz marzipan hamurunu bir streç film ile sarıp dilediğiniz zaman kullanın

Not: Şekerin sıcaklığını, ölçü aygıtları satan dükkânlardan alabileceğiniz bir şeker termometresini kaynayan şekerli karışıma batırarak ölçümleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla