Konu
:
Marzipan Tarifi ( Şekerleme )
Yalnız Mesajı Göster
Marzipan Tarifi ( Şekerleme )
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Marzipan Tarifi ( Şekerleme )
100 ml
su
500 gr
tozşeker
50 gr
glikoz
350 gr
çekilmiş badem
2 adet yumurta sarısı
pudraşekeri
Su, şeker ve glikozu bir tencereye koyun
Bir taşım kaynatarak üzerinde biriken köpüğü alın
Karıştırarak şeker 115°C'ye ulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın
Çekilmiş bademleri tencereye katıp karıştırın
Sürekli karıştırmaya devam ederek yumurta sarılarını ekleyin
Bu harcı bir mermer tezgâha dökün, alabildiği kadar pudraşekeri ekleyip yoğurarak hamur haline getirin
Elde ettiğiniz marzipan hamurunu bir streç film ile sarıp dilediğiniz zaman kullanın
Not: Şekerin sıcaklığını, ölçü aygıtları satan dükkânlardan alabileceğiniz bir şeker termometresini kaynayan şekerli karışıma batırarak ölçümleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul