Yalnız Mesajı Göster

Çingen Baklavası Tarifi ( Karabük )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çingen Baklavası Tarifi ( Karabük )



Çingen Baklavası Tarifi ( Karabük )

Malzeme:
(Arzu edildiği kadar) un
4-5 adet yumurta
Tuz
Dövülmüş ceviz içi
Tereyağı
Su
Pekmez

Hazırlanışı:
İlk iş olarak, sac üzerinde yufkalarınızı hazırlayın Sonra, kuru yufkaları parçalayarak tepsinize yerleştirin Yufkaların arasına dövülmüş ceviz içi serpin Üzerini de, pekmez, eritilmiş tereyağı ve su karışımı ile bezeyin Çingen Baklavasını sunarken dilimlemeniz gerekiyor Fazla soğutmadan hemen ikram edin

Not: Çingen Baklavasında usûl tamamen farklı Zira, yufkalar sac üzerinde hazırlanıyor
Bu tatlıya, pek kolay hazırlandığı için Çingen Baklavası ismi verilmiş Yörük köyünde, Çingen baklavasına “Koz Böreği” de deniliyor

Alıntı Yaparak Cevapla