Konu
:
Çingen Baklavası Tarifi ( Karabük )
Yalnız Mesajı Göster
Çingen Baklavası Tarifi ( Karabük )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çingen Baklavası Tarifi ( Karabük )
Çingen Baklavası Tarifi ( Karabük )
Malzeme:
(Arzu edildiği kadar) un
4-5 adet yumurta
Tuz
Dövülmüş ceviz içi
Tereyağı
Su
Pekmez
Hazırlanışı:
İlk iş olarak, sac üzerinde yufkalarınızı hazırlayın
Sonra, kuru yufkaları parçalayarak tepsinize yerleştirin
Yufkaların arasına dövülmüş ceviz içi serpin
Üzerini de, pekmez, eritilmiş tereyağı ve su karışımı ile bezeyin
Çingen Baklavasını sunarken dilimlemeniz gerekiyor
Fazla soğutmadan hemen ikram edin
Not:
Çingen Baklavasında usûl tamamen farklı
Zira, yufkalar sac üzerinde hazırlanıyor
Bu tatlıya, pek kolay hazırlandığı için Çingen Baklavası ismi verilmiş
Yörük köyünde, Çingen baklavasına “Koz Böreği” de deniliyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul