Konu
:
Ballı Armut Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Armut Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Armut Tatlısı Tarifi
Malzemeler
4 adet armut
1 çorba kaşığı bal
Yarım çay kaşığı safran
1 adet çubuk tarçın
Birkaç dal lavanta
1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
Yapılışı
Balı, safranı, tarçını, lavantayı, limon suyunu ve suyu bir kaba aldıktan sonra karışımı kaynatın
Kaynadıktan sonra tatların birbirine karışmasını sağlamak amacıyla ocağın altını hafif kısın ve dinlenmeye bırakın
Daha sonra soyduğunuz ve göbeğini çıkarttığınız armutları dinlenmek üzere olan karışıma batırın
Armutlar yumuşayıncaya dek haşlayın ve ocaktan alın
Armutların şurubu soğuyuncaya kadar bekletin ve sonrasında buzdolabında soğumaya alın
Soğuk olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul