Konu
:
Kaymaklı Künefe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Künefe Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Künefe Tarifi
Kaymaklı Künefe
Gerekli malzeme:
1 kg kadayıf
800 gr kaymak
300 gr tereyağı
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
Şerbet için:
1 kg tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Şerbet için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın
Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Küçük bir tavada tereyağını eritip ılıtın
Kadayıfı tepsiye yayıp yağı üzerine gezdirin
Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ve ovuşturarak tereyağını iyice yedirin
Kadayıfı 2 ayrı tepsiye paylaştırıp elinizle bastırarak yerleştirin
Tepsileri ocağa alın ve kısık ateş üzerinde sürekli çevirerek kadayıfın altını kızartın
Her ikisini de ocaktan alıp birinin üzerine kaymağı yayın
Diğer kadayıfı kızarmış tarafı üste gelecek şekilde kaymağın üzerine alın
Ilık şerbeti sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün
Antepfıstığı serpin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul