Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Künefe Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Künefe Tarifi



Kaymaklı Künefe

Gerekli malzeme:
1 kg kadayıf
800 gr kaymak
300 gr tereyağı
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
Şerbet için:
1 kg tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbet için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Küçük bir tavada tereyağını eritip ılıtın Kadayıfı tepsiye yayıp yağı üzerine gezdirin Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ve ovuşturarak tereyağını iyice yedirin Kadayıfı 2 ayrı tepsiye paylaştırıp elinizle bastırarak yerleştirin
Tepsileri ocağa alın ve kısık ateş üzerinde sürekli çevirerek kadayıfın altını kızartın Her ikisini de ocaktan alıp birinin üzerine kaymağı yayın
Diğer kadayıfı kızarmış tarafı üste gelecek şekilde kaymağın üzerine alın
Ilık şerbeti sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün Antepfıstığı serpin Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla