Konu
:
Fındıklı Şekerpare Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Şekerpare Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Şekerpare Tarifi
Fındıklı Şekerpare Tarifi
3 su bardağı toz şeker
150 gr fındık
1 paket vanilya
3 su bardağı su
125 gr pudra şekeri
100 gr irmik
500 gr un
1 paket kabartma tozu
0
25 su bardağı limon suyu
2 adet yumurta
250 gr sana yağı
Şeker ve suyu tencereye koyarak kaynatın
İndirmeye yakın limon suyunu katıp, soğumaya bırakın
Sana'yı oda sıcaklğında bekletip, pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın
Yumurtaları tek tek ilave edip mikserle karıştırmaya devam edin
İrmiği, un ve kabartma tozunu ekleyerek ilave edip yavaş yavaş yoğurun
Fındıklardan 20�25 adet ayırarak kalanını robotta çekip, vanilya ile birlikte hamura ilave edip yoğurun
Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak yağlanmış tepsiye dizin
Ayırdığınız fındıkları bütün olarak üstlerine koyun
180 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbet dökün
Soğuduktan sonra servis edin
Püf Noktası: Tatlının şerbeti iyi çekebilmesi için, tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul