Konu
:
Sübye Tarifi (Piriç)
Yalnız Mesajı Göster
Sübye Tarifi (Piriç)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sübye Tarifi (Piriç)
Pirinç ayıklanıp birkaç kez yıkandıktan sonra bir kaba konur
Üzerine ılık su eklenir
Su, pirinci birkaç parmak aşacak kadar olmalı
Ertesi sabah pirincin üzerindeki fazla su, pirinç karıştırılmadan dikkatlice akıtılarak atılır
Kapta kalan pirinç ve su birlikte değirmenden geçirilerek çekilir
Sübye, işte bu sulu pirincin adıdır
Kullanılmadan önce mutlaka ince bir süzgeçten geçirilir
Kullanım ölçüsü her tarifte ayrı ayrı verilmekle birlikte, genellikle 1 litre sütü koyulaştırmak için 125 gramdan yapılmış sübye yeterlidir
Not: Sübyenin yerini bugün pirinç unu ve nişasta ayrı ayrı veya birlikte almış bulunuyor
Eski tariflerde 1 kg
sübye kullanıldığında, buna karşılık olarak 650 ml
-veya gram- sütle karıştırılmış 350 gram pirinç unu ve 350 gram nişasta verilmekte
Sadece nişastanın kullanılması halinde sübyenin yarısı ağırlığında nişasta kullanımı önerilir
Bazen de nişasta ile birlikte pirinç, doğrudan sübyenin yerini tutar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul