Konu
:
Yemişli Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yemişli Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemişli Kek Tarifi
Yemişli Kek Tarifi
1 bardak un
210 gr tereyağ veya margarin
100 gr sultani üzüm
5 adet kuru incir
1 avuç şam fıstığı
3 yumurta
1/2 bardak pudra şekeri
1 avuç kayısı kurusu
1 avuç badem içi
75 gr früj glase
2 kahve kaşığı kabartma tozu
Kayısı kurusu, kuru incir, şam fıstığı ve sultani üzüm, suda kaynatılarak kabukları soyulan iç bademlerle çukur bir kaba konarak harmanlanır
Sonra bir tencereye yumuşatılarak krem haline getirilmiş yağla şeker konularak 10 dakika bir telle çırpılır
Yumurta sarıları teker teker bu yağ-şe-ker karışımına yedirilir
(Bir yumurta sarısı tek olarak iyice karıştırıldaktan sonra öteki yumurta sarısı karıştırılmalıdır
) Sonra harmanlanan yemişler bu karışıma ilâve edilir
Başka bir kapta toplanan yumurta akları biraz tuz ilâvesiyle 15 dakika kadar telle çırpılır, telden düşmeyecek koyulukta köpük haline getirilir
Yumurta sarılarının bulunduğu tencereye aktarılır, kabartma tozu ve un da katılır, iyice karıştırılır
Sonra da bu hamur içi yağlanıp hafif unlanmış uzunca bir kek kabına konur
Orta ısılı fırında bir saat pişirilir
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır, dilimlenerek bir tabağa alınır ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul