Yalnız Mesajı Göster

Hoşmerim Tarifi ( Karabük )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hoşmerim Tarifi ( Karabük )



Hoşmerim Tarifi ( Karabük )

Malzeme:
3 su bardağı un
1 ½ su bardağı su
400 gr kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz

Tatlı sosu için:
1 çay bardağı toz şeker

Hazırlanışı:
Bir tavaya, kaymak, tereyağı, tuz, karbonat ve suyu koyun Biraz kaynatın
Elde ettiğiniz karışıma 3 su bardağı unu ilâve edin Aralıklarla devamlı karıştırarak, 10-15 dakika pişirin Pişen hamurun etrafını toplayarak, altının da kızarmasını sağlayın
Tatlıyı, kızaran taraf üste gelecek şekilde servis tabağına alın Üzerine toz şekeri serpin İkram edeceğiniz tabaklara, kaşıkla aktararak sunun

Alıntı Yaparak Cevapla