Konu
:
Hoşmerim Tarifi ( Karabük )
Yalnız Mesajı Göster
Hoşmerim Tarifi ( Karabük )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hoşmerim Tarifi ( Karabük )
Hoşmerim Tarifi ( Karabük )
Malzeme:
3 su bardağı un
1 ½ su bardağı su
400 gr
kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz
Tatlı sosu için:
1 çay bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
Bir tavaya, kaymak, tereyağı, tuz, karbonat ve suyu koyun
Biraz kaynatın
Elde ettiğiniz karışıma 3 su bardağı unu ilâve edin
Aralıklarla devamlı karıştırarak, 10-15 dakika pişirin
Pişen hamurun etrafını toplayarak, altının da kızarmasını sağlayın
Tatlıyı, kızaran taraf üste gelecek şekilde servis tabağına alın
Üzerine toz şekeri serpin
İkram edeceğiniz tabaklara, kaşıkla aktararak sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul