Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Puding Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Puding Tarifi



1 lt süt (4 su bardağı)

72 gr irmik (6 çorba kaşığı)

100 gr tozşeker

20 gr tereyağı (1 tepeleme çorba kaşığı)

1 çay kaşığı limon suyu

Sütü bir tencerede kaynatın Ateşi kısın İrmiği ekleyip, karıştırarak 20 dakika pişirin

Şekeri, tereyağını ve limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 2 dakika daha pişirip ateşten alın

Fırınınızın ızgarasını yakın İrmikli pudingi toprak güveçlere bölüştürün Güveçleri bir fırın tepsisine dizerek ızgaraya sürün İrmikli pudingleri üzerleri hafifçe yamncaya kadar ızgarada tutun Üzeri yananları fırından alıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra biraz da buzdolabında bekleterek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla