Konu
:
İrmikli Puding Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Puding Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Puding Tarifi
1 lt
süt (4 su bardağı)
72 gr
irmik (6 çorba kaşığı)
100 gr
tozşeker
20 gr
tereyağı (1 tepeleme çorba kaşığı)
1 çay kaşığı limon suyu
Sütü bir tencerede kaynatın
Ateşi kısın
İrmiği ekleyip, karıştırarak 20 dakika pişirin
Şekeri, tereyağını ve limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 2 dakika daha pişirip ateşten alın
Fırınınızın ızgarasını yakın
İrmikli pudingi toprak güveçlere bölüştürün
Güveçleri bir fırın tepsisine dizerek ızgaraya sürün
İrmikli pudingleri üzerleri hafifçe yamncaya kadar ızgarada tutun
Üzeri yananları fırından alıp soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra biraz da buzdolabında bekleterek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul