Konu
:
Portakallı Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Baklava Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Baklava Tarifi
Portakallı Baklava Tarifi
8 kişilik Gerekli malzeme:
2 su bardağı eritilmiş ılık margarin
4 su bardağı un
3 yumurta
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tutam tuz
1 su bardağı su
2 su bardağı nişasta
2 kase portakal kabuğu reçeli
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Şurup için:
4 su bardağı su
8 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Un, yumurta, limon tuzu, tuz ve suyu yoğurup yumuşak bir hamur elde edin
Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
Hazırladığınız hamuru 20 eşit parçaya bölüp yuvarlayın
Her birinin üzerine nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın
Hepsini üst üste yerleştirip nemli bir bezle üzerini örtün
10 dakika dinlenmeye bırakın
Düz bir zemini unlayın
Üzerinde hamurlardan birini nişasta serpiştirerek oklava ile çok ince yufka şeklinde açın
Açtığınız yufkayı tepsiye yayıp üzerine reçeli sürün
Diğer hamurlan açıp aralarına reçel sürüp ceviz serpiştirin ve tepsiye yayın
Baklava dilimi şeklinde kesip eritilmiş margarini üzerine gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Tozşeker ve suyu kaynatın
Limon suyunu ekleyip ocaktan alın
Soğumaya bırakın
Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün
Soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul