Konu
:
Portakallı Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Baklava Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Baklava Tarifi
Portakallı Baklava Tarifi
9 adet 50 santim çapında hazırlanmış baklava yufkası
500 gr
süzme yağ (el dayanabilir hararette)
Harcı:
500 gr
portakal püresi
Şurubu:
1 kg
şeker
500 gr
su
1/4 kahve kaşığı limon tuzu
Şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılır
Baklava hamurunu hazırlayıp dokuz yufka olarak oklavada sarılmış bırakınız
Yufkanın bir tanesini mermerin üzerine açıp, yufkayı tepsinin genişliğinde eşit olmak şartıyla 2 ucunu bohça gibi katlayınız
Karşıdaki uçları da bohça gibi kapattıktan sonra hamur şimdi önünüzde bir zarf gibi durmaktadır
Hamurun tepsinin genişliğine müsavi olan kısmına bir sıkma torbası ile portakalı kalın bir kalem gibi sıkınız ve hamuru sarıp tepsiye diziniz
Diğerlerini de tamamladıktan sonra yağını koyup fırına sürüp dikkatlice pişiriniz
Zira içindeki harç ıslak olduğu için altı zor pişer
İyice kontrol etmek lâzımdır
Fırından çıkarıp yağını süzdükten sonra şurubunu kaynar olarak döküp soğuyunca arzunuza göre kesip servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul