Konu
:
Siyah Kuru Üzümlü Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Siyah Kuru Üzümlü Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Siyah Kuru Üzümlü Kek Tarifi
Siyah Kuru Üzümlü Kek Tarifi
600 gr un
40 gr maya
700 gr siyah kuru üzüm
200 gr toz şeker
5 yumurta
7 kaşık tereyağı
2 bardak süt
Bir kaba uzunlamasına ortadan kesilip, çekirdekleri çıkarılmış üzümler atılır
Üzümlerin üstünü kaplayacak kadar suya ıslatılır
Fırın tepsisi ilk önce yağa sonra una bulanır, bir kenara bırakılır
Un elenerek bir kâseye boşaltılır, şeker ilâve edilerek iyice karıştırılır
Yumurtalardan dört tanesi ve iki tutam tuz atılıp hepsi elle karıştırılır
Hamur yoğurmaya devam ederken tereyağ hafifçe eritilir ve ılık olarak ilâve edilir
Ilık süt içinde eritilmiş maya, yoğurmaya devam ederken azar azar ilâve edilir
Hamur, iyice yoğrulduktan sonra çarparak işlenir
Gerekli görülürse biraz daha un katılabilir
Bir kasenin içi unlanarak top haline getirilmiş hamur içine konulur ve sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır
15-20 dakika sonra hamur iyice kabarmışsa tekrar yoğrulur
Hamurdan küçük bir parça, una bulanmış bir kapta saklanır
Sudan çıkarılan üzümler süzülüp hamura katılır ve hamur yoğrularak üzümlerin her tarafa dağılması temin edilir
6 cm kalınlığında uzun bir dikdörtgen haline getirilip yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine konur
Ayrılan hamur parçasını ikiye bölerek, her birini ince uzun çubuk haline getirip saç örgüsü şeklinde örüp kekin tam ortasına koymalıdır
Kalan bir yumurta hafifçe çırpılıp kekin üstüne sürüldükten sonra kızgın fırına sürülmelidir
Bir saat kadar pişirilen keke kürdan sokulur, kürdan kuru olarak çıkarsa kekin piştiği anlaşılır
Soğuduktan sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul