Yalnız Mesajı Göster

Ananas Kreol Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananas Kreol Tarifi



120 gr kırık, pirinç (8 çorba kaşığı)

1 lt süt (4 su bardağı)

100 gr tozşeker

1 çay kaşığı vanilin

50 gr kuşüzümü (ayıklanıp, yıkanmış)

8 dilim ananas konservesi

150 gr kayısı marmelatı (ılındırılmış)

Pirinci ayıklayıp, yıkayın ve süzdürün Sütü, pirinci, şekeri ve vanilini tencereye koyup karıştırarak bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinçler piştikten sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakın

En az 5-6 cm derinliğinde cam bir kap seçip, tenceredeki malzemeyi kaba 4 cm kalınlığında yayın Spatula ile üzerini düzleyin Bıçakla baklava biçiminde kesin Her bir dilimin ortasına birkaç kuşüzümü serpiştirin

Ananas dilimlerini ikiye bölüp, tatlınızı yarım ananas dilimleri ile süsleyin Ilındırılmış marmelatı 2-3 çorba kaşığı sıcak suyla çırparak inceltin Ilık marmelat ile tatlının üzerini kaplayıp, buzdolabında soğutarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla