Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizli Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli Baklava Tarifi



Hindistancevizli Baklava Tarifi

13 adet 80 santim çapında hazırlanmış baklava yufkası
1 kg süzme yağ (el dayanır hararette)

Harcı:
250 gr hindistancevizi
1 kahve fincanı pudra şekeri
1/2 kahve fincanı su

Şurubu:
1500 gr şeker
750 gr su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu

Şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılarak hazırlanır
İçi için hindistancevizi, pudra şekeri ve su beraberce karıştırılarak hazır edilir
Baklava hamuru hazırlayıp açarak 13 yufka olarak mermerin üzerine seriniz Tepsiyi kalıp gibi yufkanın üzerine kapatıp, tepsi büyüklüğünde yufkayı kesiniz
Tepsi büyüklüğündeki yufkaları teker teker üst üste çubuğa sarıp hafif rutubetli bir bezin altına koyunuz
Geride çember halinde kalan yufkayı karşılıklı ortadan kesip dört parçaya ayırdıktan sonra 3 parçasını üst üste ve bir parçasını ayrı olarak rutubetli bir bezin altına koyunuz ve tepsinin altına hafif yağladıktan sonra üç parça üstüste koyduğunuz yufkadan teker teker muntazam olarak bir sıra tepsinin kenarlarından ikişer parmak dışarı taşırarak tepsinin altına diziniz ve her diziş tamamlanınca bir fırça ile yağmur yağar gibi yağ serpiniz ve kalan yufkaları da aynı şekilde dizip yağ serptikten sonra arasına hindistancevizli içi seriniz
Parça olarak ayırdığınız bir parça hamurun hepsini teker teker hiç yağ serpmeden fıstığın üzerine diziniz ve tekrar yağ serpip oklavaya sardığınız yufkaları da teker teker yağ serperek dizip en üstünü yağlamayınız ve bir bıçağın tersi ile baklavanın kenarlarını tepsinin iç kenarından aşağıya bastırdıktan sonra, keskin bir bıçakla, arzu ettiğiniz şekilde kesip yağını üzerine dikkatlice dökerek fırına sürünüz
Üzeri beyaz kalmak şartıyla pişirip yağını süzdürüp hemen şurubunu kaynar olarak dökünüz ve soğuyunca servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla