Konu
:
Saray Burma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saray Burma Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Burma Tarifi
Saray Burma Tarifi
10 adet 50 santim çapında hazırlanmış baklava yufkası
500 gr
süzme yağ (el dayanır hararette)
Harcı:
250 gr
çekilmiş yeşil fıstık
1 kahve fincanı pudra şekeri
1/2 kahve fincanı su
Şurubu:
1 kg
şeker
500 gr
su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu
Şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılarak hazırlanır
İçi için antepfıstığı, pudra şekeri ve su beraberce karıştırılarak hazır edilir
Baklava hamurunu hazırlayıp açınız
10 yufka olarak oklavaya sarıp yufkanın bir tanesini mermerin üzerine açınız
Yufkanın dört ucunu bohça katlar gibi yufkanın üzerine katlayınız, yufka şimdi aynen dört köşe bir zarf şeklinde olmalıdır
Katlanmış yufkanın bir ucundan boydan boya çubuğu koyarak yufkanın ucunu çubuğun üzerinden önüne üç dört santim taşırarak kapatınız ve yufkayla kapalı çubuğun tam önüne boydan boya fıstığı kalem gibi çekip çubukla beraber sıkıştırmadan sarınız ve hamuru iki ucundan sıkıp ortaya doğru iterek büzünüz
Yuvarlak tırtıl olmuş yufkayı tepsinin uzunluğuna boydan boya çubuktan çekiniz, kısa gelirse azaltınız uzun gelirse büzünüz, diğerlerini de aynı şekilde sarıp yerleştirdikten sonra 10'ar santim uzunluğunda kesip yağını ilâve ederek pişiriniz ve yağını süzüp şurubunu kaynar olarak döküp soğuyunca servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul