Konu
:
Reçelli Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Reçelli Çörek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçelli Çörek Tarifi
REÇELLİ ÇÖREK TARİFİ
Malzemeler:
125 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Kayısı reçeli
Fındık ve badem
Yapılışı:
Yağı eritin, un, kabartma tozu ve tuzu da ilave edip yoğurun
İyice yoğurduğunuz yumuşak kıvamlı hamuru 1 gün buzdolabında bekletin ya da sabahtan yoğurup bir kaç saat dinlendirin
Dinlenen hamuru 5 parçaya bölüp tabak büyüklüğünde açın
Fazla ince veya kalın açmayın
Yuvarlak hamuru sekize bölün
Her üçgen parçaya ne harç koyacaksanız o malzemeyi sürün
Üçgenleri kalın taraftan ince tarafa doğru rulo şeklinde sarın
Yaptığınız çörekleri yağlanmış tepsiye dizin
175 derecede üstleri kızarana kadar pişirin ılınan çöreklerin üstüne pudra şekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul