Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Şambaba

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Şambaba



Çilekli Şambaba

Malzemeler :
  • 3 su b un
  • 1çorba k kurumaya
  • 1 su b süt
  • yarım su bsu
  • 4 yumurta
  • 1 çay b tozşeker
  • 1 p vanilya
  • 1fiske tuz
  • 150 gr margarin



Şerbeti için:
  • 3 su b toz şeker
  • 3,5 su b su
  • 1 dilim limon
Üzeri için:
  • 250 gr çilek
  • 1 poşet şanti
  • 1 çay bsüt
  • şam fıstığı
Hazırlanışı :

3 su b un karıştırma kabına alınır, ortası havuz şeklinde açılır Tuz ve toz şeker unun kenar kısmına serpilir Havuza kuru maya, süt, su, vanilya ve margarin konularak hamur yoğurulur Hamur iyice karışınca 15 dk mayalandırılır Mayalandıktan sonra yumurtalar tek tek iyice yedirilerek eklenir Daha sonra margarinle yağlanmış kalıplara paylaştırılarak tekrar bir süre daha mayalandılır ve sonrasında fırında pişirilirFırından çıkan şambabalar iyice soğuduktan sonra şerbetin içine atılıp 3 ,4 dakika kısık ateşte kaynatılırBöylece tatlımız şerbeti emer Şerbetten alınan tatlılar soğuduktan sonra ister kremşanti ile istenirse da kaymakla süslenirÇilek dilimleri,taze nane yaprakları ve yeşil fıstık tatlımızın üzerinde nefis bir görüntü oluşmasını sağlar

Alıntı Yaparak Cevapla