Yalnız Mesajı Göster

Karagöz Tatlısı...

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karagöz Tatlısı...



Karagöz tatlısı

Malzemeler
1 Su bardagi süt
1 yemek kasigi pakmaya
1 Su bardagi
sivi yag
1
yumurta
1/2 pk kakao
Serbeti için
6 su bardagi seker
5 su bardagi su



Yapilis Tarifi
1 yemek kasigi pakmaya ilik, sekerli suda eritilir ve kabartilir Unun içine süt, sivi yag, yumurta ve kabartilmis pakmaya konulup kulak memesi yumusakliginda hamur yapilir Hamur 2 ye bölünür, bir kismina kakao eklenir Ilkönce beyaz hamur 1/2 cm kalinliginda açilir, diger hamurda ayni incelikte açilip beyaz hamurun üzerine konularak rulo yapilir 2 parmak inceliginde kesilerek tepsiye dizilir ve kabarmasi beklenir 200 derece firinda pisirilir Tatli soguduktan sonra sicak serbet dökülür
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla