Konu
:
Pötifur Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pötifur Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pötifur Tarifi
Pötifur Tarifi
180 gram pudra şekeri
200 gram iç badem
1 kahve fincanı yumurta akı (3 adet)
Önce bir kuşane alın, içine bademler koyun
Üstüne de bademleri örtecek kada su doldurun
Bir taşım kadar kaynatın
Badem lerin iç kabuklarını soyun ve kuramaya bırakın Bunları bir havanda dövebileceğiniz gibi et ma kinesinin ince dişiyle iki kez çekebilirsiniz Eğer imkanınız varsa, çekilen bademleri orta kalınlıkta bir elekten geçirin
Büyük badem parçalarını kullanmazsanız çok daha iyi olur
Ama ziyan etmek istemiyorsanız onları yeniden çekin ya da havanda döverek inceltin
Çünkü bu büyük parçalar, pişerken pötifurların yer yer çatlamalarına yol açar
Şurasını unutmayın, kullanacağınız bademler net 200 gram gelmelidir
Şimdi sıra, bu ince çekilmiş bademleri, pudraşekeri ve üç yumurta akı ile iyice karıştırmaya geldi
Hepsini bir araya katıp birbirinin içinde eritircesine karıştıralım
Yeterince karıştırdıktan sonra da bu hamuru bir sıkma torbasına koyalım
Kuru bir fırın tepsisine ikişer santim çapında yuvarlaklar halinde sıkalım
Sonra da tepsiyi ortadan daha az ısıdaki bir fırına sürelim
20 dakika kadar pişirelim
Bu süre içinde de hamurların üstü hafifçe kızarmıştır
Tepsiyi fırından çıkartıp soğumaya terk edelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul