Konu
:
Sakızlı Armut Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Armut Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Armut Tatlısı Tarifi
Sakızlı Armut Tatlısı Tarifi
3 adet iri armut
1 su bardağı şeker
2 parça damla sakızı
Dövülmüş ceviz
Sakızlar ezilir ve şekerle karıştırılır
Armutlar soyulur, çekirdekleri çıkarılır
Alüminyum folyo serilir
2 yarım armut konur
Üzerine şekerli karışımdan yeteri kadar konur
Folyo sıkıca sarılır
Diğer armutlara da aynı işlem yapılır
Tepsiye yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir
Soğuyunca dövülmüş cevizle süslenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul