Konu
:
Portakallı Bayram Düğümü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Bayram Düğümü Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Bayram Düğümü Tarifi
Portakallı Bayram Düğümü Tarifi
1 paket tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı portakal suyu
Önce şeker ve su kaynatılır
Ateşten almaya yakın portakal suyu eklenir
ateşten alınır ve soğumaya bırakılır
Tereyağın yarısı alınır
(Yumuşak olması önemli) Üzerine yumurta ve pudra şekeri katılır ve parmak uçlarıyla karıştırılır
Sonra un, kabartma tozu ve rende portakal kabuğu eklenir
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
Yarım saat dinlendirildikten sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alınır
Masanın üzerinde 4 parmak eninde çubuk yapılır
Çubuk bir kat düğüm yapılır
Uçları alta sokuşturarak yağlanmış tepsiye dizilir
Kalan tereyağı eritilir ve düğümlerin üzerine gezdirilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Sıcakken soğuk şerbet gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul