10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Bisküvi Tarifi
Kara Bisküvi Tarifi
125 gr (8 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
1 yumurta
250 gr (2 su bardağı) un
2 çorba kaşığı kakao
Süslemesi:
1 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı şeker
60 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış)
1 çorba kaşığı glikoz
Tereyağı büyük bir kasede tahta bir kaşıkla hafif ve kabarık bir krema haline getiriniz Şekeri ekleyerek pürtüksüz ve kremamsı olana kadar dövünüz Yumurtayı ekleyip, iyice karışana kadar tekrar dövünüz
Un ve kakaoyu birlikte kaseye eleyip, ellerinizle hamur pürtüksüz olana kadar hafifçe yoğurunuz Hamurun üstünü örtüp, buzdolabında 30 dakika dinlendiriniz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
Hamuru buzdolabından alıp 30 eşit parçaya bölünüz Her parçayı 30 cm uzunluğunda sosis biçiminde açınız Sosis biçimi parçalardan birini hamur tahtası üstüne koyup uçlarını kendinize doğru kıvırınız Her iki ucunu yansında bir biri üstüne dolayıp, bir kez kıvırınız Uçları geri döndürüp, düğüm yerinden bastırarak tutturunuz Aynı işlemi öteki parçalar için de tekrarlayınız
Bisküvileri 3'er cm arayla tepsilere dizip, fırına sürerek 10 dakika sertleşinceye kadar pişiriniz
Bisküvileri fırından alıp tel ızgara üstüne koyarak iyice soğutunuz
Süslemesini hazırlamak için süt, şeker, çikolata, tereyağ ve glikozu küçük bir tencereye koyunuz Tencereyi çok kısık ateşe oturtup, sürekli karıştırarak, şeker ve çikolata tamamen eriyene kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp ılınmaya bırakınız
Bisküviler soğuyunca, herbirini çikolatalı süslemeye batırıp, kurumaları için yeniden tel ızgaraya koyunuz (Süsleme tamamen kurumayacaktır )
Bisküvilerinizi servis ediniz, yada hava geçirmeyen bir kapta saklayınız
|
|
|