Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Tart Tarifi ( Milföy )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Tart Tarifi ( Milföy )



Elmalı Tart Tarifi ( Milföy )

Hazır milföy hamuru
4 adet elma
3 çorba kaşığı kayısı marmelâdı
1/2 paket vanilya
3 çorba kaşığı şeker
1/2 çorba kaşığı şeker
biraz tarçın

Milföy hamurunun bir kaçı birleştirilerek tart kalıbının çapında ve biraz kalın olarak açılır ve hamur kalıba dikkatlice yerleştirilir Üzerine de marmelât sürülür ve dağıtılır
Elmalar yıkanarak kabuğu soyulur ve 4 parçaya bölünür Çekirdekleri yataklarından bıçakla alındıktan sonra ince dilimlere doğranır Tarçın, vanilya ve toz şeker üzerlerine serpilir, hepsi karıştırılır Evvelce hazırlanmış olan malzemenin hepsi marmelâdın üzerine yerleştirilir Milföyden hamur şeritleri kesilerek elmanın üzeri hasır yapılır Yüksek ısıdaki fırına konarak altının kızarması beklenir Sonra ısı, düşürülerek 1 saatten az zaman beklenir Elma pişer ve kızarır Fırından alınmadan evvel üzerine pudra şekeri serpilir ve şeker saydam hale gelince fırından alınır Sonra bol miktarda pudra şekeri ve fıstık serpilir Soğuduktan sonra servis tabağına alınır

Alıntı Yaparak Cevapla