Konu
:
Elmalı Tart Tarifi ( Milföy )
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Tart Tarifi ( Milföy )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Tart Tarifi ( Milföy )
Elmalı Tart Tarifi ( Milföy )
Hazır milföy hamuru
4 adet elma
3 çorba kaşığı kayısı marmelâdı
1/2 paket vanilya
3 çorba kaşığı şeker
1/2 çorba kaşığı şeker
biraz tarçın
Milföy hamurunun bir kaçı birleştirilerek tart kalıbının çapında ve biraz kalın olarak açılır ve hamur kalıba dikkatlice yerleştirilir
Üzerine de marmelât sürülür ve dağıtılır
Elmalar yıkanarak kabuğu soyulur ve 4 parçaya bölünür
Çekirdekleri yataklarından bıçakla alındıktan sonra ince dilimlere doğranır
Tarçın, vanilya ve toz şeker üzerlerine serpilir, hepsi karıştırılır
Evvelce hazırlanmış olan malzemenin hepsi marmelâdın üzerine yerleştirilir
Milföyden hamur şeritleri kesilerek elmanın üzeri hasır yapılır
Yüksek ısıdaki fırına konarak altının kızarması beklenir
Sonra ısı, düşürülerek 1 saatten az zaman beklenir
Elma pişer ve kızarır
Fırından alınmadan evvel üzerine pudra şekeri serpilir ve şeker saydam hale gelince fırından alınır
Sonra bol miktarda pudra şekeri ve fıstık serpilir
Soğuduktan sonra servis tabağına alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul