Konu
:
Ceren Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ceren Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ceren Tatlısı Tarifi
Ceren Tatlısı Tarifi
Malzeme:
200 gr tereyağı
3 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 miktar ceviz
yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yapılışı:
Limonun içine konmuş kabartma tozu, oda sıcaklığında bırakılmış tereyağı, yumurta ve yoğurdu bir kapta karıştırın
Aldığı kadar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle yassıltıp kare şekline sokun
İçine yarım ceviz koyup karenin dört bir tarafından elle tutulup ortaya doğra getirip çok hafif yapıştırın
Aynı şekilde hamurları bohça şekline sokup tepsiye dizin
Tepsiyi yağlamayın
Isıtılmış fırına verin
Fırından çıkartıp ılındıktan sonra ılık şerbeti dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul