Konu
:
Armudiye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Armudiye Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armudiye Tarifi
Armudiye Tarifi
600 gr
su
75 gr
yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
450 gr
un
6 bütün yumurta
Kızartmak için 2 kg
yağ
Şurubu:
2 kg
şeker
1 kg
su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu
Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız, soğumaya bırakınız
Suyu, yağı, şekeri, tuzu bir tencereye koyup bir kere kaynatınız ve elenmiş olarak tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak sureti ile unu, yedirip bir hamur yapınız ve ağır ateşte zaman zaman eze eze karıştırıp alt üst ederek 10 dakika pişirip ateşten alarak başka bir tencereye koyunuz
İlk sıcaklığını kaybeder etmez yumurtaları teker teker ilâve edip karıştırarak yediriniz
Derince bir tepsiye gayet ılık olarak yağı koyunuz ve avucunuzun içini ve sağ parmaklarınızı hafifçe yağlayınız ve sonra avucunuza ceviz büyüklüğünde bir hamur alarak pürüzsüz yuvarlayınız
Hamurun tam ortasından elinizle kılıçlamasına hamuru keser gibi elinizi ileri geri sürterek yarısından fazlasını kesiniz ve sonra hamuru iki başından tutup birini sağa diğerini sola çekip kopararak yağın içine atınız
H
amur simdi bir armut şeklindedir
Tepsinin yarısı doluncaya kadar aynı şekilde yuvarlayıp, kızartıp şuruba koyunuz
Şurubunu çekince çıkarıp arzu ettiğiniz zaman servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul