Konu
:
El Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
El Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
El Tatlısı Tarifi
EL TATLISI
Malzeme:
1
5 su bardağı
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
6 kaşık un
1 çay kaşığı tuz
1
5 kahve fincanı irmik
4 yumurta
Şurubu:
1 kg şeker
1 kg su
Yarım tatlı kaşığı Limon tozu
Yapılışı:
Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatınız
Limon tozunu ilave edip 2 dakika daha kaynadıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakınız
Hamurun yapılışı: Suyu, yağı, şekeri, tuzu bir tencereye koyup bir kere kaynatınız ve elenmiş unu tahta kaşıkla karıştırarak yediriniz
İrmiği de ilave ederek kaşıkla karıştıra karıştıra ağır ateşte pişiriniz
Ateşten alıp başka bir tencereye koyunuz
İlk sıcaklığını kaybeder kaybetmez yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırarak yediriniz
Derince bir tepsiye gayet ılık olarak yağı koyunuz ve avucunuzun içini ve sağ parmaklarınızı hafif yağlayınız
Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp avucunuzun içinde düzgünce yuvarlayıp üzerine hafif bastırıp yas-sıltınız ve orta parmağınızı yağa batırıp tam hamurun ortasından deliniz ve parmağınızla deliği biraz genişletiniz
Kızgın yağın içine atınız
Diğerlerini de aynı şekilde yuvarlayıp tavaya yerleştiriniz
Yağ kızdıktan sonra kısık ateşte kızartın
Kevgirle dikkatli şekilde karıştırarak kızartıp yağsız olarak şurubun içine atın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul