Konu
:
Saray Lokması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saray Lokması Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Lokması Tarifi
Saray Lokması Tarifi
Hamuru:
250 Gr
un
200 gr
ılık su
1 tatlı kaşığı maya
1 kahve fincanı su
1 kahve kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı tuz
1 bütün yumurta
Kızartmak için:
1 kg
yağ
Şurubu:
1 kg
şeker
400 gr
su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu
Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız, soğumaya bırakınız
Küçük bir kapta 1 kahve fincanı su ile maya ve pudra şekerini ezip içine unundan 2 kahve fincanını ilâve ederek iyice karıştırınız ve üzerine bir kapak kapatıp 20 dakika mayalandırınız
Bir mermerin üzerine unu eleyip ortasını havuz gibi açıp içine mayalanmış hamuru, suyu, tuzu, yumurtayı ilâve edip elinizle yedire yedire karıştırıp bir hamur yapınız ve devamlı 5 dakika yoğurarak hamurun kuvvetlenmesini temin ediniz
Öyle olmalı ki hamur elinize ve mermere yapışmasın
Hamuru kendisinden üç misli büyük bir tencereye koyunuz
Sağ elinizle 5 dakika daha kaldırıp vurarak ibrişim sarar gibi yoğurunuz ve tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika mayalandırınız
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız ve mayalanmış hamurdan sol avucunuzla avuçlayıp alabildiğiniz kadar hamuru alıp, avücunuzu kapayınız
Şimdi yumruğunuz sıkık, hafif yan vaziyettedir
Üst parmaklarınızı gevşek tutarak alt parmaklarınızla hafif hamuru sıkınız ve üstten hamur çıkarken yağa batırılmış bir çay kaşığının burnu ile bir küçük lokma hamur alıp yağın içine atınız ve seri halde aynı şekilde devam ederek lokmaları kızartıp şurubun içine atınız
Şurubunu çekince bir kaba çıkarıp servis yapınız
Not: Lokma sıkışı halinde yeter derece el alışkanlığı ve el çabukluğu ister
Fakat muntazam olmaması lezzetinden bir şey kaybettirmez
Yeter ki hareket çabuk yapılabilsin
Bir kısmını dökerken bir kısmı yanmasın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul