Yalnız Mesajı Göster

Sarma Tel Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarma Tel Kadayıf Tarifi



ARMA TEL KADAYIF

Malzeme:
750 gr kadayıf
100 gr tereyağı
100 gr sıvı yağ
250 gr ceviz içi
Şurubu:
5 bardak şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Eritilmiş tereyağı ile sıvı yağı kadayıfların üzerine dökerek hafif ovalayarak yağı kadayıfa iyice yediriniz Kadayıfları uzun uzun 10 cm genişliğinde uzunca yayınız Ucundan üç santim mesafe bırakıp bir tatlı kaşığı ceviz içi koyup sarıp kesiniz Tepsiye diziniz Diğer kadayıfları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra fırına sürüp pişiriniz Fırından çıkardıktan sıcağa yakın olan şurubu kadayıfın üzerine dökünüz

Alıntı Yaparak Cevapla