Yalnız Mesajı Göster

Kalburabastı Tarifi

Eski 10-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalburabastı Tarifi



Kalburabastı tarifi

Malzemeler
1 1/4 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Ceviz (dövülmemiş)
1 su bardağı Şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı Sıvı yağ
1/3 su bardağı Maden suyu
2 tatlı kaşığı Limon suyu
1 3/4 su bardağı Un

Yapılış Tarifi
Şekeri ve suyu tencereye koyun, 10 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın Unu geniş bir kaba eleyin Ortasını açıp maden suyunu koyun Çevresine sıvı yağ gezdirin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın 1-2 dakika yoğurun, 12 beze yapın Her bezeyi kalbur veya rende üzerine koyun, baş parmak hariç diğer parmaklarla üzerine bastırıp geri çekerek hamuru yassılaştırırken, rende veya kalburun hamuru şekillendirmesini sağlayın Ortasına 1 çay kaşığı ceviz içi koyun, rulo yapıp kapatınTepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın Hamurları dizin Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye değin yaklaşık 35 dakika pişirin Fırından çıkınca, üzerine soğuk şurubu dökün Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla