Konu
:
Kalburabastı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kalburabastı Tarifi
10-29-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Kalburabastı Tarifi
Kalburabastı tarifi
Malzemeler
1 1/4 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Ceviz (dövülmemiş)
1 su bardağı Şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı Sıvı yağ
1/3 su bardağı Maden suyu
2 tatlı kaşığı Limon suyu
1 3/4 su bardağı Un
Yapılış Tarifi
Şekeri ve suyu tencereye koyun, 10 dakika kaynatın
Limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın
Unu geniş bir kaba eleyin
Ortasını açıp maden suyunu koyun
Çevresine sıvı yağ gezdirin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
1-2 dakika yoğurun, 12 beze yapın
Her bezeyi kalbur veya rende üzerine koyun, baş parmak hariç diğer parmaklarla üzerine bastırıp geri çekerek hamuru yassılaştırırken, rende veya kalburun hamuru şekillendirmesini sağlayın
Ortasına 1 çay kaşığı ceviz içi koyun, rulo yapıp kapatın
Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın
Hamurları dizin
Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye değin yaklaşık 35 dakika pişirin
Fırından çıkınca, üzerine soğuk şurubu dökün
Soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul