Konu
:
Kalburabastı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kalburabastı Tarifi
10-29-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Kalburabastı Tarifi
Kalburabastı Tarifi
3 su bardağı un
1 fincan irmik
1 paket margarin
1,5 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 fincan iç ceviz
Şurubu için:
4 bardak su
6 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Derince bir kaba un, irmik, margarin, kabartma tozu, pudra şekeri, yumurta ve dövülmüş ceviz konularak yoğrulur
Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak kalburun üzerine bastırılır ve tepsiye dizilir
Daha sonra önceden 200 derece ısıtılmış fırına sürülerek 30 dakika kadar pişirilir
Önceden kaynatılan şurup sıcak olarak tatlının üzerine dökülür
Şurubunu çektikten sonra 20-25 dakika dinlendirilir ve servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul