Yalnız Mesajı Göster

Kalburabastı Tarifi

Eski 10-29-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalburabastı Tarifi



Kalburabastı Tarifi

Malzemeler
Hamur için;
1 pk margarin oda ısısında,
Aldığı kadar un,
2 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 bütün yumurta,
1 pk kabartma tozu,
1 pk vanilya, İç harcı için;
250 gr ceviziçi yada badem (dövülmüş),
Bir fiske tuz,

Şerbet için;
650 gr toz şeker,
650-700 ml su,
2 yemek kaşığı limon suyu,
Üzeri için dövülmüş antep fıstığı,



Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazır edelim su ve şekeri kaynatarak şurup elde edelim limon suyunu katıp 3-5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğuralım Küçük parçalar koparıp içine cevizli harç koyup kevgire bastırıp kapatalım Kat yerleri alta gelece şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizip orta hararette üzerleri kızarıncaya kadar pişirip üzerine şerbetini gezdirelim Şerbeti çekip soğuyunca üzerine dövülmüş fıstık serpip servis edelim

Alıntı Yaparak Cevapla