Konu
:
Limonlu Çikolatalı Pandispanya Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Çikolatalı Pandispanya Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Çikolatalı Pandispanya Tarifi
Limonlu Çikolatalı Pandispanya Tarifi
1/2 çay fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
5 yumurta
4 çorba kaşığı kakao
1 kahve fincanı margarin
1/2 kahve fincanı su
1 limon kabuğu rendesi
Bir tencereye un, limon kabuğu rendesiyle kakao koyulup karıştırılır
Öte yandan, yuvarlak dipli başka bir tencerenin içine yumurtalar kırılır
Şeker ve yarım kahve fincanı sıcak su da ilâve edilir
Telle kıvama gelinceye kadar çırpılır
(Tel havaya kaldırıldığında üzermden damlayan yumurta tenceredekinin üstünde dağılmadan kalınca kıvama gelmiş demektir
) Sonra unlu, kakaolu karışım azar azar ilâve edilip pek fazla karıştırılmadan yumurtaya halledilir
Daha sonra ılık haldeki yağ ilâve edilip yedirilir
Bu karışım içine yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dökülür
Ortadan harlı fırında 18 -20 dakika pişirilip çıkarılır
Soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır
Not: İstenirse, fırından çıkarılınca üzerine çikolata sosu da dökülebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul