Konu
:
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi
1 kg olgun kayısı
1 su bardağı şeker
10 yaprak jelatin
3/4 su bardağı su
Süslemek İçin:
Nane yaprakları
Vişne şekerlemeleri
Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın
Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın
Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın
Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın
Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın
İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin
Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul