Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Pare Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Pare Tatlısı Tarifi



Kayısı Pare Tatlısı Tarifi

1 kg olgun kayısı
1 su bardağı şeker
10 yaprak jelatin
3/4 su bardağı su
Süslemek İçin:
Nane yaprakları
Vişne şekerlemeleri

Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın Kayısıların çekirdeklerini çıkarın Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla