Konu
:
Cem Sultan Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cem Sultan Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cem Sultan Helvası Tarifi
Cem sultan helvası tarifi
Malzeme
250 gr
yeşil fıstık
100 gr
toz şeker
50 gr
su
Helvası:
250 gr
irmik
175 gr
yağ
Şurubu:
300 gr
şeker
750 gr
sütte
Hazırlanısı
Fıstık, su ve şekeri küçük bir kaba koyunuz
Alüminyum kaplar hariç
Ağır ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırınız
Şeker evvelâ sulanacaktır
Sonra kristalleşecektir
Sonra sarararak eriyecektir ve devamlı karıştırdıkça da fıstıkların etrafında bir tabaka meydana gelecektir
İşte sapsarı bir tabaka meydana gelince, tencerede hiç şeker kalmayınca fıstıkları bir tepsiye boşaltınız ve bekletiniz
250 gr
irmiği 175 gr
yağ ile ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak irmiği altın sarısı gibi kızartınız
Sonra şeker ve sütü 1 dakika kaynatarak şurubunu kaynar kaynar olarak üzerine dökünüz
Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz
Ateşten alarak 15 dakika demlendiriniz ve servis yaparken yukarıda hazırlanmış fıstığı karıştırıp servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul