Yalnız Mesajı Göster

Cem Sultan Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cem Sultan Helvası Tarifi



Cem sultan helvası tarifi

Malzeme
250 gr yeşil fıstık
100 gr toz şeker
50 gr su
Helvası:
250 gr irmik
175 gr yağ
Şurubu:
300 gr şeker
750 gr sütte

Hazırlanısı
Fıstık, su ve şekeri küçük bir kaba koyunuz Alüminyum kaplar hariç Ağır ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırınız Şeker evvelâ sulanacaktır Sonra kristalleşecektir Sonra sarararak eriyecektir ve devamlı karıştırdıkça da fıstıkların etrafında bir tabaka meydana gelecektir İşte sapsarı bir tabaka meydana gelince, tencerede hiç şeker kalmayınca fıstıkları bir tepsiye boşaltınız ve bekletiniz
250 gr irmiği 175 gr yağ ile ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak irmiği altın sarısı gibi kızartınız Sonra şeker ve sütü 1 dakika kaynatarak şurubunu kaynar kaynar olarak üzerine dökünüz Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz Ateşten alarak 15 dakika demlendiriniz ve servis yaparken yukarıda hazırlanmış fıstığı karıştırıp servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla