Konu
:
Samsa Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Samsa Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Samsa Tatlısı Tarifi
Samsa Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Baklava hamuru:
250 gram un (5 kahva fincanı)
50-55 gram su (3/4 kah
fincanı)
2 adet yumurta
1 silme küçük kah
kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
200 gram nişasta (4 kah
fin
)
İç ve üstüne:
650 gram eritilmiş yağ (3
1/2 bar
)
175 gram iç kabuğu çıkarılmış ve çekilmiş badem (1
1/4 bar
)
Şurubu:
725 gram toz şekeri (3 bardak)
500 gram su (2 bardak)
2 tatlı kaşığı limon suyu
Baklava hamuru kıvamında hazırladıktan sonra elde edilen bu hamur, üst üste olmak üzere bir tahtanın üzerine yayılır
Bu hamurların yalnız bir kısmını iki parmak eninde uzunca kestikten sonra, üzerine çekilmiş badem yaymalı, sonra da bademin üstüne, hamurun ucunu kapatarak yuvarlak bir hale getirmek gerekir
Hamurları, içi hafifçe yağlanmış bir tepsiye döşedikten sonra, üstlerine iyice kızdırılmış 3
1/2 bardak yağ dökülür
samsayı 30-35 dakika pişirdikten sonra ılınmaya bırakmalıdır
Daha sonra hazırlanan şerbeti samsanın üstüne dökerek içirdikten sonra soğumaya bırakmalı, soğuyunca tabaklara alarak servis yapmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul