Konu
:
Samsa Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Samsa Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Samsa Tatlısı Tarifi
Samsa Tatlısı Tarifi
2 su bardağı un
150 g margarin
2 yumurta
1 su bardağı su
5 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
3 damla limon suyu tuz
Şurup Malzemesi:
3 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker
1/4 limonun suyu
Bir tepside un, yumurta, su, limon ve tuzu iyice karıştırarak hamur haline getirin
Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin
Merdaneyle hamuru kare şeklinde açın, oda sıcaklığındaki margarini içine yayın (margarinin içinde ne kadar az süt olursa, hamurun kıvamı o kadar iyi olacaktır)
Hamuru dörde katlayıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açın
Dörde katlayıp üzerini nemli bezle kapatarak 10 dakika dinlendirin
Bu işlemi toplam üç kez tekrarlayın
Hamuru unun yardımıyla 0,5 cm kalınlığında merdaneyle açın
Kenarına düz bir hat halinde ceviz dökün, yanına da düz bir hat halinde yumurta akı sürün, iki kez rulo yaptıktan sonra hamuru kesin
Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın
Elde ettiğiniz rulolan lokmalar halinde dilimleyin
Orta sıcaklıktaki fırında 20 dakika kadar pişirin
Şurup malzemelerini iyice karıştırıp kaynatın
Şurup ılındığında sıcak hamurun üzerine döküp, soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul