Konu
:
Samsa Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Samsa Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Samsa Tatlısı Tarifi
10 Adet milföy hamuru
1 su bardağı orta incelikte kıyılmış ceviz yada fındık
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için;
3,5 bardağ| şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Milföyler çözüldükten sonra her bir parçayı merdane ile açıyoruz
Karış olacak şekilde
Cevize yumurta akını ve iki yemek kaşığı şekeri ilave edip karıştırın
Açtıktan sonra bir kenarına hazırladığımız ceviz içini koyup rulo yapıyoruz
Her bir ruloyu iki parmak genişliğinde dilimliyoruz
Böylece fırına koyacağımız tepsiye diziyoruz
Üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verelim
Tatlımız pişerken bir tencereye şeker ve suyu alıp şerbetimizi hazırlayalım
Yaklaşık 15 dakika kaynatalım
Limon suyunu sıkıp ocaktan alalım
Fırından çıkardığımız tatlılarımızın üzerine sıcak şerbeti gezdirelim
Soğuduktan sonra servis edelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul