Yalnız Mesajı Göster

Samsa Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsa Tatlısı Tarifi



Samsa Tatlısı Tarifi

Malzeme
  • 8 Adet Milföy Hamuru
  • 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
  • 4 Çorba Kaşığı Toz Seker
  • 2 Adet Yumurta akı
  • 4 Çay Bardağı Su
  • 1 Adet Limon
Sos İçin
  • 4 Çay Bardağı Su
  • 1 Adet Limon
  • 6 Kahve Fincanı Toz Şeker



Yapılışı:
Bir kaba çekilmiş cevizi ve şekeri koyalım 2 yumurtanın akıyla sarısını ayıralım ve sadece akını, cevizli şeker karışımına katalım Karışımı macun kıvamına getirelim Milföy hamurlarımızı buzdolabından çıkaralım Yumuşamalarını bekleyelim Sonra da 2 mm kalınlığında inceltelim Hazırladığımız ve macun kıvamına getirdiğimiz cevizli karışımımızı, 8 adet milföy hamurumuza eşit miktarda yayalım Hamurlarımızı rulo şeklinde katlayalımVe yarım saat bekletelim Bekleyiş süresinin ardından hamur rulolarımızı verev şeklinde küçük dilimler halinde keselim 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarana dek pişirelimBu esnada tatlımızın şerbetini hazırlayalım Bunun için suyu, tozşeker ve limonun suyuyla kaynatalım ve soğumaya bırakalım Fırından çıkardığınız sıcak tatlımızın üzerine soğuttuğumuz şerbeti dökelim Hamurun şerbeti çekmesini bekleyelim Tatlımız hazır! Soğuduktan sonra, dilersek kaymak ya da dondurma ile servis yapabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla