Konu
:
Samsa Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Samsa Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Samsa Tatlısı Tarifi
Samsa Tatlısı Tarifi
Malzeme
8 Adet Milföy Hamuru
1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
4 Çorba Kaşığı Toz Seker
2 Adet Yumurta akı
4 Çay Bardağı Su
1 Adet Limon
Sos İçin
4 Çay Bardağı Su
1 Adet Limon
6 Kahve Fincanı Toz Şeker
Yapılışı:
Bir kaba çekilmiş cevizi ve şekeri koyalım
2 yumurtanın akıyla sarısını ayıralım ve sadece akını, cevizli şeker karışımına katalım
Karışımı macun kıvamına getirelim
Milföy hamurlarımızı buzdolabından çıkaralım
Yumuşamalarını bekleyelim
Sonra da 2 mm kalınlığında inceltelim
Hazırladığımız ve macun kıvamına getirdiğimiz cevizli karışımımızı, 8 adet milföy hamurumuza eşit miktarda yayalım
Hamurlarımızı rulo şeklinde katlayalım
Ve yarım saat bekletelim
Bekleyiş süresinin ardından hamur rulolarımızı verev şeklinde küçük dilimler halinde keselim
180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarana dek pişirelim
Bu esnada tatlımızın şerbetini hazırlayalım
Bunun için suyu, tozşeker ve limonun suyuyla kaynatalım ve soğumaya bırakalım
Fırından çıkardığınız sıcak tatlımızın üzerine soğuttuğumuz şerbeti dökelim
Hamurun şerbeti çekmesini bekleyelim
Tatlımız hazır! Soğuduktan sonra, dilersek kaymak ya da dondurma ile servis yapabiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul