10-29-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Samsa Tatlısı Tarifi
1 kg un (8 su bardağı)
2 adet yumurta
30 gr tuz
30 ml sirke (2 çorba kaşığı )
600 ml su
1 kg tereyağı (ısıtılarak yumuşatılmış)
badem-fındık içi karışımı
250 gr tozşeker (1 su bardağı)
Şurubu için:
2 kg tozşeker (8 su bardağı)
1 lt su (4 su bardağı)
1/2 adet limonun suyu
Hamuru yoğuracağınız kaba unu, yumurtaları, tuzu, sirkeyi ve suyu koyarak parmak uçlarınızla kanştınn Yumuşak dokulu, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun Hamuru açıp, içine gevşetilmiş tereyağını yerleştirip, kapatın Hamımı 3 kez yoğurup kenarlardan içe doğru bohça biçiminde kapatın ve tekrar açın Streç filme sararak 12 saat dinlenmeye bırakın
Fırınınızı 200°C'ye getirip ısıtın Dinlenmiş hamum oklava ile 1/2 cm kalınlığında açın Badem ve fındıkları tozşeker ile karıştırıp içine katın Hamuru rulo biçiminde sararak, dilim dilim lcesin
Fırın tepsinizi yağlayıp, samsa dilimlerini tepsiye dizin Tepsiyi sıcak fırına sürerek 40 dakika pişirin
Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın Şurup kıvamına gelince limon suyunu katıp bir taşım kaynattıktan sonra, ateşten alın Pişen tatlıyı fırından çıkanp, 2-3 dakika dinlenmeye bırakın Üzerine kaynar şurubu dökün Kendi tepsisinde soğumaya bırakın İyice soğuduktan sonra servis yapın
|
|
|