Konu
:
Bademli Şahzede Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Şahzede Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Şahzede Helvası Tarifi
Bademli şahzede helvası tarifi
Malzeme
250 gr
kabuklu badem
100 gr
toz şeker
50 gr
su
Helvası:
250 gr
irmik
175 gr
yağ
Şurubu:
300 gr
şeker
750 gr
sütle
Hazırlanısı
Ayıklanmış bademi, su ve şekeri küçük bir kaba koyunuz
Alüminyum kaplar hariç
Ağır ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırınız
Sapsarı bir tabaka meydana gelip, tencerede hiç şeker kalmayınca bademleri bir tepsiye boşaltınız
250 gr
irmiği 175 gr
yağ ile ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak irmiği altın sarısı gibi kızartınız
Sonra şeker ve sütü 1 dakika kaynatarak şurubunu kaynar olarak üzerine dökünüz
Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz
Ateşten alarak 15 dakika demlendiriniz ve servis yaparken yukarıda hazırlanmış fıstığı karıştırıp servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul