Konu
:
Hindistan Usulü Hindistancevizli Kaygana Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Usulü Hindistancevizli Kaygana Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Usulü Hindistancevizli Kaygana Tarifi
Hindistan Usulü Hindistancevizli Kaygana Tarifi
Kaygana:
125 gr (1 su bardağı) un
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) süt (1/4 su bardağı suyla karıştırılmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
Harcı:
4 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı pekmez
60 gr hindistancevizi rendesi
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi (istenirse)
1 çay kaşığı anason (istenirse)
Kayganayı yapmak için un ve şekeri orta boy bir kaseye eleyiniz
Ortasını çukurlaştırarak 1 yumurtayı ve 1 yumurtanın sarısını katınız
Süt karışımından 1 çorba kaşığı ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırınız
Yavaş yavaş un ve şekeri yediriniz
Süt-su karışımının yarısını azar azar katıp koyu bir bulamaç elde ediniz
1 çorba kaşığı eritilmiş yağdan ekleyip çırptıktan sonra, kalan süt-su karışımını ekleyiniz
Üstünü kapatıp serin bir yerde 30 dakika dinlendiriniz
Bu arada küçük bir kasede bütün harç malzemesini karıştırıp bir kenara bırakınız
Orta boy bir tavayı ısıtıp, kalan 1 çorba kaşığı eritilmiş yağla hafifçe yağlayınız
Bulamaçtan 1 çorba kaşığı akıtıp tavayı döndürerek bulamacı her yerine yayınız
Harlı ateşte, kaygananın altı kahverengi olana kadar pişirip, spatulayla döndürerek 30 saniye de öteki yüzünü kızarana kadar pişiriniz
Kızaran kayganaları bir tabağa çıkarıp sıcak tutunuz
Bütün kayganalar bitince her birinin üçte birine hindistancevizli harçtan bir kaşık koyup sararak rulo yapınız
Kayganaları tabağa yerleştirip servis ediniz
Not: Batı Hindistan mutfağından alınma bu yemeğin aslında, taze hindistancevizi kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul