Konu
:
Kaymak Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymak Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymak Helvası Tarifi
Kaymak helvası tarifi
Malzemeler
250 gr
irmik
150 gr
yağ
Şurubu:
200 gr
şeker
600 gr
süt
İçinin çiğ şekeri ve çiğ kaymağı:
150 gr
taze kaymak
200 gr
toz şeker
Hazırlanısı
Yağ ve irmiği bir tencereye koyunuz ve ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak irmiği altın sarısı gibi sarartınız ve sonra şurubunu hazırlayıp kaynar olarak üzerine dökünüz
Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapayıp ağır ateşte 15 dakika pişiriniz
Sonra kaymağı parça parça üzerine ilâve edip şekeri de üzerine dökünüz ve bir kere karıştırıp ateşten alarak 15 dakika demlendirip servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul