10-29-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Kek Tarifi
1 paket margarin
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
4 adet yumurta
1 paket bitter çikolata
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
750 gram vişne
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırdıktan sonra, sarılarına yağı ve şekeri ilave edip, iyice çırpalım
Bu karışıma, 1,5 su bardağı unu, benmari usulü erittiğimiz çikolatayı, çekilmiş fındığı, kabartma tozunu ve çekirdeklerini ayıklayıp, suyunu sıktığımız vişneleri de katıp, karıştıralım
Yumurtaların beyazını bir fiske tuz ilavesi ile kar haline gelinceye kadar çırpıp, karışıma kattıktan sonra tahta kaşık ile karıştıralım
Yağlanmış bir kek kalıbına veya yuvarlak bir tepsiye yayıp, üzerine vişne taneleri serperek 180°C'li fırında 1 saat kadar pişirelim
Fırından çıkarıp, 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım
|
|
|