Yalnız Mesajı Göster

Lambada Pasta

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lambada Pasta



Lambada Pasta

Malzemeler:

Pandispanya:

200 g (1,5 su bardağı) Pandispanya Un

2 yumurta

4 yemek kaşığı su

Dolgu:

200 g (20-22 adet) kuru kayısı

400 ml (2 su bardağı) su

Krema:

1 poşet Tavukgöğsü

500 ml (2,5 su bardağı) süt

1 poşet Dr Oetker Krem Şanti

100 ml (yarım su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

80 g bitter çikolata

Hazırlanışı:

Pandispanya: Pandispanya un, yumurta ve suyu 7-8 dakika çırpın 25x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin

Pişirme ayarları:

Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme Süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından çıkartıp soğutun

Dolgu: Kayısıları küçük doğrayın ve 2 su bardağı su ile haşlayın 5 dakika kaynatıp Ocaktan alın ve soğutun Mutfak robotunda püre haline getirin, pandispanyanın üzerine yayın

Krema: Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile pişirin Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğutun Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile çırpın Tavukgöğsünü ekleyip 3-4 dakika daha çırpın ve kayısı püresinin üzerine yayın Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin Yağlı kağıttan huni hazırlayın, çikolatayı içine doldurun ve ucunu kesin Yağlı kağıt üzerine şekiller çizin ve buzdolabında dondurun Servis sırasında çikolataları kağıttan ayırıp dilimlerin üzerine batırın

Alıntı Yaparak Cevapla