Konu
:
Lambada Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Lambada Pasta
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lambada Pasta
Lambada Pasta
Malzemeler:
Pandispanya:
200 g (1,5 su bardağı) Pandispanya Un
2 yumurta
4 yemek kaşığı su
Dolgu:
200 g (20-22 adet) kuru kayısı
400 ml (2 su bardağı) su
Krema:
1 poşet Tavukgöğsü
500 ml (2,5 su bardağı) süt
1 poşet Dr
Oetker Krem Şanti
100 ml (yarım su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
80 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya un, yumurta ve suyu 7-8 dakika çırpın
25x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 25-30 dakika
Fırından çıkartıp soğutun
Dolgu: Kayısıları küçük doğrayın ve 2 su bardağı su ile haşlayın
5 dakika kaynatıp Ocaktan alın ve soğutun
Mutfak robotunda püre haline getirin, pandispanyanın üzerine yayın
Krema: Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile pişirin
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğutun
Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile çırpın
Tavukgöğsünü ekleyip 3-4 dakika daha çırpın ve kayısı püresinin üzerine yayın
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin
Yağlı kağıttan huni hazırlayın, çikolatayı içine doldurun ve ucunu kesin
Yağlı kağıt üzerine şekiller çizin ve buzdolabında dondurun
Servis sırasında çikolataları kağıttan ayırıp dilimlerin üzerine batırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul