Konu
:
Saray Baklavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saray Baklavası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Baklavası Tarifi
Saray Baklavası Tarifi
Malzeme:
1
5 su bardağı süt
1 kaşık sirke
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
aldığı kadar baklavalık un
açmak için 300 gr nişasta
200 gr un
Üzerine:
500 gr tereyağı
İçine:
250 gr ceviz
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
3
5 su bardağı un
Yapılışı:
1 su bardağı süt ile irmik bir tencerede kaynatılıp, soğumaya bırakılır
İçine kalan sütü,2 yumurta sirke, yağ ve kabartma tozu, ilave ederek mikserle iyice karıştırılır
Un ilave ederek iyice yoğrulur
Oklava ile açılacak kıvama gelince dinlendirilir
Hamur ikiye bölünür
Nişasta ile unu karıştırıp bezeleri bir tabak büyüklüğünde açılır
Aralarına nişasta koyup hepsi üst üste dizilir
Merdane ile çok bastırmadan fırın tepsisine göre açılır
Tepsiye yerleştirilir
Üzerine bol ceviz serpilir
Diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayıp cevizlerin üstüne yerleştirin
Baklava biçiminde kesin
500 gr tereyağını kızdırıp kepçe ile baklavanın üzerine gezdirin sıcak fırına verin
250 gr tereyağı 250 gr sıvı yağ olarak da yapabilirsiniz
Baklava piştikten sonra her ikisi de ılık olarak haşlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul