Yalnız Mesajı Göster

Saray Baklavası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Baklavası Tarifi



Saray Baklavası Tarifi

Malzeme:
15 su bardağı süt
1 kaşık sirke
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
aldığı kadar baklavalık un
açmak için 300 gr nişasta
200 gr un
Üzerine:
500 gr tereyağı
İçine:
250 gr ceviz
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
35 su bardağı un

Yapılışı:
1 su bardağı süt ile irmik bir tencerede kaynatılıp, soğumaya bırakılır İçine kalan sütü,2 yumurta sirke, yağ ve kabartma tozu, ilave ederek mikserle iyice karıştırılır Un ilave ederek iyice yoğrulur Oklava ile açılacak kıvama gelince dinlendirilir
Hamur ikiye bölünür Nişasta ile unu karıştırıp bezeleri bir tabak büyüklüğünde açılır Aralarına nişasta koyup hepsi üst üste dizilir Merdane ile çok bastırmadan fırın tepsisine göre açılır Tepsiye yerleştirilir Üzerine bol ceviz serpilir Diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayıp cevizlerin üstüne yerleştirin Baklava biçiminde kesin 500 gr tereyağını kızdırıp kepçe ile baklavanın üzerine gezdirin sıcak fırına verin 250 gr tereyağı 250 gr sıvı yağ olarak da yapabilirsiniz Baklava piştikten sonra her ikisi de ılık olarak haşlanır

Alıntı Yaparak Cevapla