Konu
:
Sütlü Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Kadayıf Tarifi
250 gr toz şeker
250 gr ceviz
Yarım kg tel kadayıf
250 gr tereyağ
4 su bardağı süt
750 gr toz şeker
Kadayıf için kenar yüksekligi 3 cm'lik alüminyum bir tepsi tercih ediniz
Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın
Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın
Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın
Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın
Yarısını tepsiye yayıp bastırın
Cevizi mutfak robotundan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin
Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine hafif bastırarak yayın
Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Şurubu için, sütü tencereye aktarın
Şekeri ilave edip karıştırın
Şeker eridikten sonra kaynatın
Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin
Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın
Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul