Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Tarifi



250 gr toz şeker

250 gr ceviz

Yarım kg tel kadayıf

250 gr tereyağ

4 su bardağı süt

750 gr toz şeker

Kadayıf için kenar yüksekligi 3 cm'lik alüminyum bir tepsi tercih ediniz Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın Yarısını tepsiye yayıp bastırın Cevizi mutfak robotundan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine hafif bastırarak yayın Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin Şurubu için, sütü tencereye aktarın Şekeri ilave edip karıştırın Şeker eridikten sonra kaynatın Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla