Konu
:
Sütlü Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Kadayıf Tarifi
1 kg
çiğ telkadayıf
250 ml
süt (1 su bardağı)
300 ml
eritilmiş tereyağı
300 gr
iri çekilmiş çeriz içi
Şurubu için:
2 kg
tozşeker (8 su bardağı)
1750 ml
su (7 su bardağı)
1/2 adet limonun suyu
Çiğ telkadayıfı sütle iyice ovuşturun
Kurumaması için üzerine bir bez örterek biraz dinlendirin
Fırınınızı 200°C'ye getirip ısıtın
Tepsiyi 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile yağlayın
Kadayıfın yarısını tepsiye döşeyin
Üzerine çekilmiş ceviz içini serpiştirin
Kalan kadayıfı da döşeyerek tepsiyi tamamlayın
Bir fırça ile kalan eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine serpin
Tepsiyi sıcak fırına sürerek kadayıfı 30 dakika pişirin
Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın
Şurup kıvamına gelince limon suyunu katıp karıştırın
Bir taşım kaynatıp ateşten alın
Pişen kadayıfı fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin
Üzerine kaynar haldeki şurubunu döküp kendi tepsisinde soğumaya bırakın, İyice soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul