Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Tarifi



1 kg çiğ telkadayıf

250 ml süt (1 su bardağı)

300 ml eritilmiş tereyağı

300 gr iri çekilmiş çeriz içi

Şurubu için:

2 kg tozşeker (8 su bardağı)

1750 ml su (7 su bardağı)

1/2 adet limonun suyu

Çiğ telkadayıfı sütle iyice ovuşturun Kurumaması için üzerine bir bez örterek biraz dinlendirin Fırınınızı 200°C'ye getirip ısıtın

Tepsiyi 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile yağlayın Kadayıfın yarısını tepsiye döşeyin Üzerine çekilmiş ceviz içini serpiştirin Kalan kadayıfı da döşeyerek tepsiyi tamamlayın

Bir fırça ile kalan eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine serpin Tepsiyi sıcak fırına sürerek kadayıfı 30 dakika pişirin

Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın Şurup kıvamına gelince limon suyunu katıp karıştırın Bir taşım kaynatıp ateşten alın Pişen kadayıfı fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin Üzerine kaynar haldeki şurubunu döküp kendi tepsisinde soğumaya bırakın, İyice soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla